SAŠA RADOLA – PRESJEK SEZONE 2023.

Nakon uspješne 2022. i savršene sezone u kojoj je osvojio titulu, Saša Radola i njegov tim odlučili su odmoriti i pripremiti se za nadolazeću 2023.

Prije početka sezone, prvi korak bio je postaviti jasne ciljeve i promisliti kako ih ostvariti. A cilj je bio jedan jedini, obrana prošlogodišnje titule i rasturanje svake staze i vožnje. U nastavku pročitajte detaljan opis sezone, prema rječima Saše:

” U sezonu smo krenuli s jasnim ciljem, a to je bila obrana prošlogodišnje titule. Prva utrka je bila u Makarskoj gdje se je prva vožnja vozila po kiši (svaki vikend se voze dvije vožnje koje se zbrajaju), i to me je odvelo do samo vrha generalnog poretka. Za drugu vožnju kiša je prestala padati, posušila se je staza, te sam nakon druge vožnje imao ukupno treće vrijeme generalnog poretka, i vrlo veliku prednost naspram drugoplasiranog u mojoj klasi.


Nepunih mjesec dana kasnije iduća utrka bila u je u dalekom Kotoru gdje sam muku mučio s lošim gripom na starim gumama. Utrka u Kotoru je kao kada dođete na svjetsko prvenstvo, publika je mnogobrojna i tamo su navijači najglasniji.Bio je to još jedan vikend u različitim vremenskim uvjetima gdje sam uzeo i drugu pobjedu u klasi.


Zatim smo se selili u Skradin, poznat kao i hrvatski Monte Carlo. Prekrasno malo mjesto u blizini slapova Krke. Utrka koju, zbog mjesta i odlične atmosfere posjećuju i mnogi strani vozači. Tu smo uz veliko navrijeme u subotu, već na prvom treningu imali problema s autom, te smo radili dugo u noć kako bi ga osposobili i uzeli još jednu pobjedu.


15 dana kasnije još jedna utrka na obali Jadrana u blizini Splita na Malačkoj. Tu su se pojavili problemi s biračem brzina koje smo iz treninga do treninga i utrke u utrku otklanjali te smo i uz njih došli do još jedne uzastopne pobjede.
Prva utrka da nije uz obalu. Sljeme. Na treningu su bili još jednom promjenjivi uvjeti, a u nedjelju su počeli i problemi s trokiranjem auta. No te probleme smo djelomično riješili s Bluechem aditivima. Još jedna pobjeda u klasi i visoko 4. mjesto generalnog poretka.


Zatim odlazimo u Ogulin, staza koja se vrača u kalendar nakon 13 godina, te na kojoj sam zadnji put vozio prije 15 godina. Imao sam sitno izlijetanje na treningu, te sam radi toga imao malih problema do kraja sezone. No to me nije spriječilo da još jednom stanem na najviše pobjedničko postolje, isto tako, opet visoko 5. mjesto generalnog poretka. Dva tjedna kasnije, još jedna utrka za prvenstvo
Nakon ljetne pauze, vraćamo se na stazu u Sloveniju. Ilirsku Bistricu koja se boduje i za prvenstvo Europe. U autu je napravljen nešto jači motor i ozbiljnije kočnice. Dokle je motor radio bez greške, imali smo ozbiljne probleme s kočnicama. No uspjeli smo završili sve treninge i utrke, pobijediti u klasi i već tada osigurati naslov prvaka u klasi i u grupi.Iako se nisam bodovao za prvenstvo Europe, tu gdje su vrlo ozbiljni vozači, a o autima da ni ne govorimo, nalazio sam se na 3. mjestu gdje smo četiri vozača bila unutar 0,200 sec.


Dva tjedna kasnije, još jedna utrka za prvenstvo Europe i moja domaća utrka. Buzet. Kao Ilirska Bistrica, utrka s brojnom publikom i vrlo zanimljivim i ozbiljnim autima. Iako sam osigurao naslov, to nije značilo da sam se opustio. Morali smo skupljati bodove za klub i konačno sam mogao malo više bez presinga uživati u vožnji. Prvo mjesto, to ono meni još bitnije. Prvo mjesto za prvenstvo Europe s novim rekordom staze u klasi.


Zatim posljednja utrka za Prvenstvo Hrvatske u Dubrovniku. Ovog puta moja domaća utrka u smislu kluba. Vrlo brza i opasna staza. Još jedna pobjeda za kraj sezone i generalno 6. mjesto. Tom zadnjom utrkom osigurali smo i prvo mjesto za klub.

Bila je to vrlo duga sezona. Iako sam pobijedio svaku utrku, bilo je teško boriti se s problemima s autom. No sada se pripremamo za iduću sezonu, naravno, s ciljem obrane još jednog naslova prvaka. “

Kontakti

PENA AUTOKOZMETIKA d.o.o.

Gospodarska 8

10451 Pisarovina

Telefon: 

+385 (0)1 3375-719

E-mail: 

pena@pena.hr

OIB: 

27073808980


Copyright © PENA Autokozmetika d.o.o. Sva prava pridržana.