Oil System Care

Motorno ulje se također smatra krvlju motora. Prvenstveno je odgovoran za podmazivanje, hlađenje i čišćenje cijelog uljnog kruga.

Motor se sastoji od brojnih pokretnih metalnih dijelova koji se stalno taru jedan o drugi. To zahtijeva mazivo koje smanjuje ovo trenje i tako pomaže u zaštiti motora od oštećenja i trošenja. Također hladi komponente kao što su klipovi i istovremeno ih brtvi zajedno s klipnim prstenovima u komori za izgaranje. Drugi zadatak motornog ulja je otpustiti naslage i spriječiti njihovo ponovno stvaranje. Time se osigurava da motor ostane čist i zaštićen od korozije.

Zbog stalnog daljnjeg razvoja u smislu optimizacije potrošnje i izbjegavanja štetnih emisija, zahtjevi za modernim motornim uljem se povećavaju. Mnogi proizvođači ulja razvijaju i prodaju maziva i rade bez visokokvalitetnih aditiva, koji su neophodni za performanse, a time i za ispunjenje zadatka ulja. Dobro motorno ulje koje ne samo da zadovoljava standarde proizvođača automobila, već ih čak i premašuje, puno je skuplje u razvoju i proizvodnji, a time i skuplje za krajnjeg kupca.

Motorna ulja za mehaničarske radionice, prodavaonice autodijelova i supermarkete obično ne bi trebali puno koštati, stoga se stavljaju samo neophodni aditivi. Međutim, većina ulja može se značajno poboljšati. Pogotovo kod „long life“ ulja, ovih se dana sve više rade kompromisi koji negativno utječu na njihovu kvalitetu.

S Bluechem Powermaxx proizvodima za poboljšanje kvalitete ulja postoji isplativa alternativa koja ostavlja ove važne aditive čak i nakon promjene ulja.

Poboljšivač performansi ulja značajno smanjuje trošenje na svim pokretnim dijelovima i ispunjava udubljenja uzrokovana trošenjem koje se može formirati na stijenkama klipa. Posebno je kompatibilan s materijalima i drži O-prstenove mekanim i gipkima.

Prednosti njege uljnog sustava:

  • Poboljšava performanse motornog ulja
  • Smanjuje potrošnju goriva i ulja
  • Smanjuje trenje i trošenje
  • Spriječeno je nastajanje naslaga u ulju
  • Štiti od korozije i uljnog mulja
  • Brtve i O-prstenovi ostaju mekane i elastične
  • Neutralizira opasne kiseline motora
  • Proizvod je bez pepela i teških metala

Za najbolju učinkovitost proizvoda uvijek preporučujemo promjenu ulja s upotrebom naših sredstava za čišćenje uljnog sustava.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili prijedloga, obratite se našem servisnom osoblju. Rado ćemo vam pomoći!  Mail:info@bluechem.hr

Kontakti

PENA AUTOKOZMETIKA d.o.o.

Gospodarska 8

10451 Pisarovina

Telefon: 

+385 (0)1 3375-719

E-mail: 

pena@pena.hr

OIB: 

27073808980


Copyright © PENA Autokozmetika d.o.o. Sva prava pridržana.