„OBIČNI“ vs. PREMIUM ADITIVI

Svaki vozač želi da njihovo vozilo ostane u vrhunskom stanju kako bi se osigurala dugotrajnost, optimalne performanse i što manji troškovi održavanja. Međutim, unatoč redovitom održavanju, automobili i kamioni podložni su postupnom onečišćenju i taloženju gareži, čađe i smola unutar svojih motora i sustava goriva. To može uzrokovati smanjenje snage, povećanu potrošnju goriva i štetne emisije.

Ovdje na scenu stupa rješenje koje je sve važnije u svijetu automobilske industrije – aditivi za čišćenje motora i sustava goriva. No, što su zapravo aditivi i kako nastaju?

ŠTO SU ADITIVI ZA ČIŠĆENJE MOTORA I SUSTAVA GORIVA?

Aditivi su posebno formulirane tvari koje se dodaju gorivu, ulju i drugim tekućinama u vozilu kako bi poboljšali njihove performanse i očuvali čistoću unutar motora i sustava goriva. Ovi moćni spojevi djeluju kao “čistači” za vaše vozilo, uklanjajući naslage gareži, čađe i smola koje se tijekom vremena akumuliraju unutar motora i sustava goriva.

KAKO NASTAJU ADITIVI?

Aditivi su rezultat dugogodišnjeg istraživanja i razvoja u industriji kemije i inženjeringa. Stručnjaci za aditive pažljivo razvijaju različite formule i sastojke kako bi stvorili aditive koji će biti učinkoviti u uklanjanju nečistoća, smanjenju trenja i poboljšanju sagorijevanja goriva.

Sastav aditiva može uključivati različite kemikalije i spojeve, uključujući deterdžente, disperzante, modificirane polimere i mnoge druge komponente koje rade zajedno kako bi očistili i očuvali unutarnje dijelove motora i sustava goriva. Osim toga, aditivi mogu biti prilagođeni za različite vrste goriva, uključujući benzinska i dizelska goriva te UNP (plin).

„OBIČNI“ ADITIVI vs. PREMIUM ADITIVI: KOJA JE RAZLIKA?

Kada razmatramo svijet aditiva za čišćenje motora i sustava goriva, često se suočavamo s izborom između “običnih” aditiva i “premium” aditiva. No, što je zapravo razlika između ova dva tipa aditiva, i zašto bi vozači trebali razmotriti odabir premium opcija?

„Obični“ aditivi– Obični aditivi često su osnovna opcija koju vozači biraju za čišćenje motora i sustava goriva. Ovi aditivi obično su dostupni po nižoj cijeni i pristupačni su većini vozača. Oni imaju sposobnost poboljšanja performansi i očuvanja čistoće unutar motora i sustava goriva, ali često su manje koncentrirani i možda zahtijevaju češću primjenu. Također, mogu imati ograničene sposobnosti rješavanja težih problema, kao što su tvrdokorne naslage i korozija, a i najčešći problem je podmazivanje sustava za vrijeme djelovanja aditiva.

Premium aditivi– premium aditivi, s druge strane, nude višu razinu kvalitete i učinkovitosti. Bazirani su na skupljim komponentama te su često koncentriraniji, što znači da je potrebna manja količina proizvoda za postizanje željenih rezultata. Premium aditivi imaju sposobnost rješavanja i najzahtjevnijih problema unutar motora i sustava goriva, uključujući teške naslage gareži, čađe i smole, kamenac i koroziju.

GLAVNE RAZLIKE

  • kvaliteta sastojaka: premium aditivi sadrže visokokvalitetne i često patentirane komponente bazirane na naftnim destilatima koje imaju odlična svojstva čišćenja jer OTAPAJU garež, čađu i smole na molekularnu razinu. Također sadrže i „extreme pressure“ aditive koji spriječavaju trošenje materijala i zaštićuju komponente kada ulje za podmazivanje više ne može osigurati potrebnu debljinu filma.

„Obični“ aditivi najčešće koriste razne vrste alkoloha (što se može osjetiti po mirisu) kao glavne komponente zbog niže tržišne cijene, a koji su potencijalno opasni za gumene i plastične dijelove motora i sustava goriva te nemaju mogućnost otapanja gareži već samo uklanjanja s površine.

  • koncentracija: premium aditivi su često koncentriraniji, što znači da vam je potrebna manja količina proizvoda za postizanje željenih rezultata.
  • sposobnost rješavanja problema: premium aditivi su učinkovitiji u rješavanju težih problema koji nastaju uslijed naslaga gareži, čađe i smola.
  • trajnost: premium aditivi obično pružaju dugotrajnije rezultate te je samim time manja potreba za potrošnjom istih

Dakle, prilikom odabira između običnih i premium aditiva, važno je uzeti u obzir svoje potrebe, proračun i ciljeve. Obični aditivi mogu biti dobar izbor za redovno održavanje, dok premium aditivi pružaju višu razinu zaštite i poboljšanja za vozila izložena težim uvjetima. Konačno, važno je pažljivo čitati etikete proizvoda i konzultirati se s proizvođačem ili stručnjakom za održavanje vozila kako biste odabrali aditive koji najbolje odgovaraju vašim potrebama.

Sve te prednosti čine premium aditive izuzetno atraktivnim izborom za vozače koji traže najbolju zaštitu i optimizaciju performansi za svoja vozila. Kombinacija visoke kvalitete, učinkovitosti i trajnosti premium aditiva čini ih mudrim ulaganjem koje može donijeti dugoročne koristi za vaše vozilo.

Kontakti

PENA AUTOKOZMETIKA d.o.o.

Gospodarska 8

10451 Pisarovina

Telefon: 

+385 (0)1 3375-719

E-mail: 

pena@pena.hr

OIB: 

27073808980


Copyright © PENA Autokozmetika d.o.o. Sva prava pridržana.