GUARD FILL – dodaci gorivu

Drži ulazne ventile, mlaznice za ubrizgavanje (injektore) i komore za izgaranje bez naslaga čađe i gareži i istovremeno štiti sve metalne površine od korozije

Nepovoljni čimbenici kao što su kratke vožnje, produženi servisni intervali i redovita uporaba standardnih goriva (benzin RON <95 i dizelski CN <55) mogu negativno utjecati na motor i sustav goriva. Oni često uzrokuju ostatke izgaranja / koksiranje u cijeloj komori za izgaranje, koji negativno utječu na potrošnju goriva, performanse motora, emisije ispušnih plinova i vijek trajanja katalizatora (kao i DPF-a u dizelskim vozilima).

Ali što zapravo znači “vožnja na kratke relacije”?

Općenito, sve rute manje od 10 km nazivaju se kratkim relacijama. Na tim kratkim putovanjima motor se ne uspijeva dovoljno zagrijati, što znači da ulje ne može doseći željenu radnu temperaturu. Međutim, to je potrebno kako bi se osiguralo da je motor potpuno podmazan.

Dokaz učinkovtosti Guard Fill aditiva za gorivo

Rezultat su štetne naslage koje mogu ozbiljno utjecati na proces izgaranja. Čak i gorivo koje dođe u posudu za ulje (karter) kroz komoru za izgaranje više ne može ispariti na hladnim temperaturama i skuplja se u posudi za ulje. To razrjeđuje ulje, tako da se optimalna svojstva podmazivanja više ne mogu jamčiti.

Da bi se razvila zapaljiva smjesa za izgaranje kada je hladna, motoru je potrebno više goriva, što se izražava u znatno većoj potrošnji goriva.

Posebno za dizelska vozila kratka su putovanja dugoročno kobna jer je motorima potrebno znatno duže da razviju idealnu radnu temperaturu. Ako dizelski motor ne dosegne željenu fazu zagrijavanja, upravljanje motorom ne pokreće regeneraciju dizelskog filtra čestica (DPF-a), što uzrokuje začepljenje filtera čestica, i prije ili kasnije vozilo prelazi u siguran način rada („safe mode“).

Stoga naš savjet: Redovita uporabaGuard Fill Petrola(za benzinske motore) iliGuard Fill Diesela(za dizelske motore).

Usporedba proizvoda
Kontakti

PENA AUTOKOZMETIKA d.o.o.

Gospodarska 8

10451 Pisarovina

Telefon: 

+385 (0)1 3375-719

E-mail: 

pena@pena.hr

OIB: 

27073808980


Copyright © PENA Autokozmetika d.o.o. Sva prava pridržana.