ČIŠĆENJE I ZAŠTITA RASHLADNOG SUSTAVA (HLADNJAKA)

Zadaci koje hladnjak danas mora ispuniti postaju sve veći i veći: smanjenje obujma, smanjenje težine i maksimalna željena učinkovitost znače da sve manje i lakše pumpe rashladnog sredstva moraju odvoditi velike količine topline.

U motoru s unutarnjim izgaranjem veliki dio energije sadržane u gorivu pretvara se u toplinu. To se mora učinkovito prenijeti na okoliš, inače će se motor pregrijati i mehanika motora će biti ozbiljno oštećena. Sustav hlađenja bi to trebao spriječiti.

Kako bi se osiguralo da sustav hlađenja pouzdano radi tijekom cijelog radnog vijeka vozila, trebalo bi poštovati intervale održavanja koje je odredio proizvođač vozila. Međutim, čak i ako se promatraju intervali održavanja, u sustavu hlađenja mogu se formirati operativna kontaminacija i naslage, što narušava funkcije rashladnog sustava.

Kako bi podržali funkcije i komponente rashladnog sustava i osigurali punu funkcionalnost kada se pravilno koriste, Bluechem se upoznao sa svakodnevnim preprekama rashladnog sustava.

Mrvice hrđe i druge čestice prljavštine u korištenoj rashladnoj tekućini mogu ozbiljno poremetiti protok vode u izmjenjivačima topline i hladnjacima i brzo oštetiti novo zamjenjenu pumpu za vodu. Čestice također napadaju brtve osovine.

Stoga preporučujemo dodavanje našeg proizvoda u korištenu rashladnu tekućinu svaki put kada promijenite rashladno sredstvo u skladu sa specifikacijama proizvođača.‎‎‎‎‎‎ ‎Radiator Flush‎ ‎uklanja naslage kamenca, štiti od hrđe i korozije, otapa opasni mulj radijatora, čisti hladnjake vode, bojlere i izmjenjivače topline. Proizvod također čini da ventili, termostati i pumpe za vodu ponovno rade.

Ovisno o veličini, ostavite sustav hlađenja ili motor da u praznom hodu oko 15-40 minuta, a zatim ispraznite sustav. Nakon isušivanja isperite svježom vodom i gotovi ste!

Kako bi se postigao duži vijek trajanja uređaja i veća operativna pouzdanost, preporučujemo dodavanje proizvoda‎Radiator Conditioner‎ u rashladno sredstvo.

Radiator Conditioner pojačano štiti od hrđe, korozije i kamenca, sprječava elektrolizu i kavitaciju te podmazuje ventile, termostate i pumpe za vodu. Poboljšava se toplinska izmjena rashladnog sredstva i održava pH stabilnim.

Kontakti

PENA AUTOKOZMETIKA d.o.o.

Gospodarska 8

10451 Pisarovina

Telefon: 

+385 (0)1 3375-719

E-mail: 

pena@pena.hr

OIB: 

27073808980


Copyright © PENA Autokozmetika d.o.o. Sva prava pridržana.